Honning sundhed

Du har sikkert spurgt dig selv; ‘hvor sundt er honning?’ og ‘hvad er honning godt for?’. I denne artikel vil vi hjælpe dig med at få styr på honning og sundhed

Top 10 måder  honning er godt for dit helbred:

Honning har i årtusinder været brugt som både mad og medicin, men hvilke effekter har det i forhold til dit helbred, når det kommer til stykket? Her præsenterer vi dig for 10 af de mest fremtrædende måder, honning kan være med til at booste dit helbred.

Kan dræbe bakterier og hele sår
– Honning er linket til at have helende egenskaber, er godt mod sår og er antibakteriel. Man kan derfor tale om decideret honning sårbehandling. Honning indeholder nemlig et kraftigt enzym, der omdanner sukkerstoffer til brintoverilte, som så er med til at slå bakterierne ihjel. Her peger undersøgelser på, den danske lindehonning er særligt effektiv og at den blandt andet kan dræbe E. colibakterier. Her kan du læse mere om sårbehandling med honning.

Kan hjælpe mod hoste
– Er du plaget af smerter og svige fra halsen, kan honning være lige det helsetip, du står og mangler. Undersøgelser viser, at honning er bedre til at lindre hoste end flere forskellige slags hostesaft. Du kan lave din egen naturlige hostesaft med to teskeer honning i urtete eller varmt vand med citron. Især Manuka honning er god til dette formål.

Kan hjælpe mod diarrhea
– Hvis der er noget man gerne vil tilbringe mindre tid med, er det diarrhea og her kan honning også vise sig at være til stor hjælp. Forsøg fra Lagos, Nigeria har vist os, at honning kan være med til at blokere de patogener, der forbindes med diarrhea og det samtidig fremmer optagelsen af kalium og vand, kan det være med til at nedsætte effekten og varigheden heraf.

Kan hjælpe mod halsbrand
– Man skulle tro det var løgn, men honning har også god effekt imod halsbrand. Undersøgelser har vist, at honning kan være med til at mindske mængden af mavesyre, der stiger op igennem systemet ved at danne en hinde om spiserør og mavesæk.

Honning er godt for hjertet
– Spiser du honning, er du god ved dit hjerte. Honning indeholder nemlig gode mængder af antioxidanter, der linkes til positiv effekt på dit hjertes helbred og kan være med til at reducere risikoen for hjertesygdomme.

Kan forbedre hukommelsen
– Vil du gerne forblive skarp, kan honning være med til at holde din hukommelse i topform. Det indeholder nemlig polyfenoler, som kan forbedre hukommelsesrelaterede funktioner i hjernen. Tualang honning fra Malaysia har i undersøgelser vidst sig at kunne være med til at booste forskellige indlærings- og hukommelsesfunktioner i hjernen.

Honning er fyldt med vitaminer og mineraler
– Det kan nogle gange være en kamp for os alle at få alle de nødvendige vitaminer og mineraler i løbet af en dag. Honning er heldigvis fyldt med både vitaminer og mineraler såsom C-vitamin, calcium og jern, vi alle har brug for til at yde vores bedste i en travl hverdag. Dog er det vigtigt ikke at give din baby honning – læs om hvorfor her.

 Kan være med til at styrke immunforsvaret
– Oplever du ofte at være syg eller bare helt uden energi, så kan honning være med til at hjælpe dig på rette spor igen ved at styrke dit immunforsvar. Undersøgelser fra Cardiff University i Storbritannien er kommet frem til at Manuka honning stimulerer produktionen af immunceller og dermed forbedrer dit helbred.

Honning er en god erstatning for sukker
– Da honning er lidt sødere i smagen end sukker, skal du bruge meget mindre af det for at opnå den søde smag, du så gerne vil have frem i eksempelvis dit bagværk. Halvt så meget honning som sukker kan have helt samme effekt og du har dig dermed et langt bedre og helt naturligt sødemiddel. Må diabetikere spise honning? Læs mere here.

Kan sænke dit blodtryk
– Lider du af et for højt blodtryk, kan honning være med til at sænke det. Det skyldes de antioxidanter som honningen er fuld af og disse er igennem flere undersøgelser linket til et moderat lavere blodtryk.

Honning sundhed