Lindehonning

Linde honning er med sin lyse farve og milde smag en flydende honning og koldrørt honning i høj kvalitet

Når man taler om lindehonning er der er tale om en smørbar honning med særligt blød konsistens. Lindehonning er nemlig kendt for at forblive blød i længere tid end den typiske honning, der har nemmere ved at krystallisere og blive hård i sin konsistens.

Honningen har også andre gode egenskaber. Kommer det til sårbehandling med honning er lindehonning særdeles godt og har helende proportioner, der er bedre en selv den populære Manuka honning fra New Zealand. Lindehonningen dræber nemlig flere bakterier, da den indeholder et kraftigt enzym, der omdanner sukkerstofferne til brintoverilte og i modsætning til meget udenlandsk honning, der er opvarmet og mister den bakteriedræbende effekt, er lindehonning en koldrørt og mild honning.

Honningen kommer fra lindetræet, der kan blive op til 30 meter højt og er kendt for sin flotte krone med skævt hjerteformede blade. På grund af disse blade kaldes det for kærlighedens træ. Det velduftende træ springer ud i slutningen af april eller starten af maj og blomstrer i juli måned med sine hvidgule blomster. Træets duft tiltrækker den gæve lille honningbi, der suger nektaren til sig, mens den bliver dækket i blomsterstøv og tager dette med sig til næste blomst og hjælpe disse skovtræer med at blive bestøvet.

Så søger du dansk honning af høj kvalitet med lækker smag og sundhedsfremmende egenskaber, er lindehonning et godt valg, omend det skal spises som rå honning, honning i te eller honning i bagning.

Se resten af honningtyperne her

Lindehonning har en yderst god smag