Rapshonning

Rapshonning, som kommer fra rapsplanten, er med sin lyse farve og milde smag manges favorit honning

Rapshonning er med sin fine lyse farve en dansk honning med en mild, sød smag og en god honning af høj kvalitet. Smagen af honning som danskerne kender den, forbindes typisk med rapshonning, da den smager som en rapsmark dufter med undertoner af blomster, rosin og mentol. Den tilhører af den grund også kategorien forårshonning og er mest prominent i maj måned.

Rapshonning er kendt for at krystallisere lettere end andre typer honning som lindehonning, der er en koldpresset honning. Derfor er der dog tale om en smagfuld honning med god fast konsistens og af den grund sælges rapshonning også mest som fast honning. Så leder man efter en god honning at smøre på sit brød, er rapshonningen helt perfekt til formålet.

Honningen kommer fra rapsplanten, der er godt kendt i det danske landbrug for sin smukke og tydelige gule farve, der ofte dækker det bakkede landbrug fra Sjælland til Jylland. Planten dyrkes typisk for sine olieholdige frø, der er bruges til fremstillingen af rapsolie, men det er selve blomsten, der gør den ideel til honning. Bierne bestøver planten og indtager nektaren derfra, som har et meget indehold af druesukker, hvilket gør, at den krystalliserer så let og giver den søde velkendte smag.

Hvis du står og skal bruge honning til madlavning er rapshonning en god erstatning for sukker på grund af det høje indhold af druesukker og den søde smag og opskrifter med honning er der masser af. Navnlig bagning med honning egner den sig godt til.

Se resten af honningtyperne her

Lindehonning har en yderst god smag